GÜİD’de Metin Güneş güven tazeledi

Gübre Üreticileri, İthalatçıları ve İhracatçıları Derneği’nin 9. genel kurulu yapıldı. Antalya’da gerçekleştirilen genel kurulda Metin Güneş güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi.

2003 yılında kurulan; organik, inorganik, mikrobiyal ve solucan gübresi gibi alanlarda faaliyet gösteren ve 138 üyesi bulunan GÜİD genel kurulunda divan başkanlığına Hakan Pakalın, kâtip üyeliklere ise Ufuk Deniz Taşçıoğlu ve Taner Kaplan oybirliği ile seçildi.

Genel kurulda söz alan GÜİD Başkanı Metin Güneş, tarımsal girdiler içerisinde en önemli kalemin gübre olduğuna dikkat çekerek, Türkiye’de 2017 yılında 6,7 milyon ton gübre satışının, son iki yılda 5,3 milyon ton seviyelerine gerilediğini belirtti. Güneş, bu düşüşte hammadde bakımından % 95 yurt dışına bağımlı olan sektörün dolar kurundaki ve finansal maliyetlerin artışın en önemli etkenler olduğunu söyledi.

GÜİD olarak, su ve toprak başta olmak üzere ülkemiz tarım kaynaklarının hoyratça kullanılmasının önüne geçmek ve sürdürülebilir tarımın bir parçası olmanın öncelikler arasında yer aldığını belirten Metin Güneş şunları söyledi;

“Dernek olarak sektörümüzün daha ileri gitmesi için, Tarım ve Orman Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, TBMM, TZOB, ZMO, üniversiteler, ihracatçı birlikleri, siyasi partiler, ürün konseyleri ve paydaş kuruluşlarla sürekli iletişim halinde sorunları ve çözüm önerilerini aktarıyoruz. Ayrıca bu konularla ilgili yaşanan gelişmeleri görsel ve yazılı medya ile paylaşıyoruz. İlgili fuarlara katılarak sektörü temsil etmekteyiz. Yeni dönemde de geçmiş dönemde olduğu gibi üyelerimizle birlikte çözüm odaklı, sektörün gelişmesi için katılımcı, yenilikçi, mücadeleci bir yapıyla sorunların çözümü için çaba gösteren, Türk ekonomisine katkı sağlayan anlayışla çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Yoğun ilginin olduğu genel kurulda yapılan oylama sonucu; yeni yönetim ve denetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu Asil Üyeler: Metin Güneş, Gökhan Uzunoğlu, Erol Öğünlü, Yaşar Aydın, Seçkin Öngel

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler: Enis Gürbüz Hekimoğlu, Halil Hikmet Kılıçarslan, Taner Kaplan, Hakan Pakalın, Ahmet Özgür Ateş

Denetim Kurulu Asil Üyeler: Cansu Göloğlu, Ufuk Onuk,  Hakan Güneş

Denetim Kurulu Yedek Üyeler: Levent Gelgeç, Yeşim Özlem Özdemir, Engin Uncu

Kaynak : https://www.haberdairesi.com/guid-de-metin-gunes-guven-tazeledi-11669